Frietje Frommel
Auteur: Barbara Scholten
Uitgever: Ploegsma

In het overvolle huis van Frietje Frommel lijkt elke hoek gevuld met spullen, tot zelfs de stoep aan toe. Haar ouders zijn in de weer met de verkoop van allerlei rommel, terwijl haar vader zich bezighoudt met het verhandelen van oud ijzer. Maar de opbrengsten zijn zo minimaal dat de rekeningen zich opstapelen. Om wat extra geld binnen te halen, besluiten ze de zolder te verhuren aan een gepensioneerde kolonel, compleet met zijn vier kippen.

 

Op een dag, terwijl Frietje en haar beste vriend achter de computer zitten te snuffelen, stuiten ze op een opmerkelijke aanbieding: een vliegdekschip voor slechts honderd euro! Zonder aarzelen drukt Frietje op de koopknop. Want zo redeneert ze, het immense gewicht aan oud ijzer van het schip zal vast een fortuin opleveren! Maar zal dit buitengewone vliegdekschip daadwerkelijk de oplossing zijn voor al hun financiële problemen, of zullen ze alleen maar in nog grotere moeilijkheden belanden?

 

'Frietje Frommel' brengt een hilarisch en hartverwarmend verhaal, geschreven door Barbara Scholten, bekend van eerdere werken zoals 'Oma Luchtbuks' en 'Donnie Donut'. De levendige illustraties van Els van Egeraat maken het avontuur compleet.