Van Grote Beer En Orion
Auteur: Simone Kramer
Uitgever: Ploegsma Amsterdam

Diana is de godin van de jacht. Ze heeft een geweldige hekel aan mannen en eist dat haar vriendinnen, allemaal beeldschone nimfen, er net zo over denken. Als de nimf Callisto zich laat verleiden door de oppergod Jupiter en zwanger raakt, verandert Diana haar uit wraak in een beer. Ze jaagt elke dag op Callisto en het jong dat geboren wordt. Jupiter krijgt uiteindelijk medelijden, en zet de Grote en de Kleine Beer als sterrenbeelden aan de hemel.
Dit is een van de fascinerende verhalen over onze sterren die Simone Kramer verzamelde uit de Griekse mythologie. Lees het boek, kijk naar de nachtelijke hemel en beleef de rijke verhalenwereld achter de sterren!

Een bundeling van de verhalen uit de Griekse mythologie over de sterrenbeelden. Hoe de Grote en Kleine Beer aan de sterrenhemel kwamen, hoe Perseus Andromeda redde en met haar trouwde, de belevenissen van het gevleugelde paard Pegasus of hoe de jaloerse Mars de man van Venus doodde en natuurlijk hoe oppergod Jupiter er allemaal de hand in had, komt in korte verhalen aan de orde.

Geschikt voor 10 - 12 jaar
ISBN10 9021665832
ISBN13 9789021665832